KB AutoTippek a téli felkészülésre!

 

KB AutoTippek a téli felkészülésre!

Itt a hideg, esővel-hóval, de ettől még nem állhat meg az élet! Az alábbiakban néhány tipp, hogy autója is megállíthatatlan legyen!

FAGYÁLLÓ

Mára már hatalmas a kínálat a szélvédőmosók és a fagyállók terén is. Vigyázzunk azonban, hogy milyen termékeket választunk. A rossz minőségű, nem megfelelő fagyáspontú termékek ugyanolyan károkat tudnak okozni, mint nem fagyálló társaik: a folyadék megfagy és képes szétrepeszteni a folyadéktartályt és a vízvezető csöveketA dermedéspont megállapítására és a folyadékok cseréjére is sokféle módszer ismert, de érdemes szakemberrel végeztetni, hiszen néhány perc alatt megbízható eredményre számíthatunk.

 

FÉKEK

A rossz időjárási körülményeknek „köszönhetően” a látási körülmények romlása mellett, hosszabb fékútra is számíthatunk (ezen a rossz állapotú téli gumik még tovább ronthatnak).

A fékeket 10.000 kilométerenként szükséges átvizsgáltatni ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a fékbetétek és féktárcsák megfelelő állapotban vannak.

Emellett fontos a fékdob ellenőrzése, illetve a fékfolyadék szintje is! Utóbbit ajánlott kétévente cserélni, mivel állapota jelentősen befolyásolja a fékerőt.

 

SZÉLVÉDŐMOSÓ ÉS ABLAKTÖRLŐ 

A megfelelő látási körülmények elengedhetetlenek a biztonságos autózáshoz, használjuk mindig az évszaknak megfelelő szélvédőmosó folyadékot! A nyári a nagy hidegben - a nem megfelelő fagyállóhoz hasonlóan -  képes belefagyni a folyadéktartályba. A szélvédőmosó könnyen ráfagyhat az üvegre is, balesetveszélyes helyzetet teremtve.

A kopott, nem jól működő ablaktörlő lapátok amellett, hogy nem látják el funkciójukat, a szélvédőt is megkarcolhatják. Ezért teszteléskor is használjunk ablakmosó folyadékot!

Ha a hideg éjszakákon nem garázsban parkolunk, hajtsuk fel a lapátokat, hogy reggel ne a szélvédőhöz fagyva várjanak minket! 

 

TÉLI GUMI

Ne várjuk meg a havat, már akkor le kell cserélni a gumit télire, ha a napi középhőmérséklet 7°C fok alá csökken! A téli gumik a mélyebb barázdáknak köszönhetően jobb tapadást és teljesítményt, így biztonságosabb közlekedést garantálnak.

 Ha elöregedett a gumiabroncs vagy nem megfelelő a futófelület profilmélysége, érdemes inkább új gumikra beruházni!

 Jogszabály szerint a futófelület minimális mélységének legalább 1,6mm-nek kell lennie a futófelület középső háromnegyedén. Ezen felül a gumiabroncs állapotára is vonatkoznak előírások. Ha külföldre utazunk, nézzük meg a célország jogszabályait. Ausztriában például szabályozzák a téli gumi és a hólánc használatát a november 1. és április 15. közötti időszakban.

 Ha el akarjuk kerülni a veszélyes helyzeteket és az esetleges bírságokat, nem árt szakemberekkel átnézetni a gumikat, és saját érdekünkben ne halogassuk a cserét!

 

+ AZ AKKUMULÁTOR

Az indulást gyorsan megvétózhatja egy makacs akkumulátor, ha nem szeretne meglepődni induláskor, keresse munkatársainkat, akik szívesen bevizsgálják akkumulátorát, szükség esetén pedig újat rendelnek Önnek!

 

Összességében, ahhoz, hogy vigyázni tudjunk egymásra és magunkra is az utakon, fontos a rendszeres ellenőrzés és karbantartás!


Hozzáértő munkatársaink készséggel segítenek szervizünkben a téli teendők esetén is! 

Szükség esetén bármely típusú autóhoz beszerezzük Önnek a megfelelő alkatrészt, ráadásul az utángyártottakat most 21% kedvezménnyel!

Karosszéria és fényezőműhelyünkben pedig megszabadítjuk autóját az esetleges téli sérülésektől, teljes körű biztosítási ügyintézéssel!


Kellemes és biztonságos téli autózást kíván a KB Autoteam Kft! 

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés