Jeep Wrangler, ahogy nyáron szeretjük

 

Jeep Wrangler, ahogy nyáron szeretjük

Lázár Zoltán, a KB Autoteam Jeep márkanagykövete Szilvásváradon szakított néhány órát arra, hogy bemutassa milyen egy Jeep Wrangler szellős változata. A kilencszeres világbajnok a nyitott fogaton hozzászokott a természettel való szabad kapcsolathoz, ami egyszerű átszereléssel a Wrangleren játszi könnyedséggel megvalósítható – tudtuk meg a Jeep márkanagykövettől.

Már lassan egy éve vesz részt mindennapjaimban és kísér a versenyeimre a Wrangler. Hozzám nőtt és alaposan kiismertem. Egy tulajdonságát azonban most, a szilvásváradi verseny előtt próbáltam ki, ez pedig a nyárias változat kialakítása. A négy ajtót, a vezető és utas oldali tetőt vettem le, majd teszteltem is a nyitott járművet.

A Wrangler több mint egy autó, sok minden rejlik benne és azzal, hogy az ajtóktól és a tető egy részétől, megszabadítjuk, új arcát mutatja, új érzésekkel a benne utazóknak. Nem nagy történet az átalakítás, bárki két kulcs segítségével megoldhatja, akár egyedül. Én kértem segítséget és ajánlom mindenkinek, mert gyorsabb, kényelmesebb, praktikusabb, különösen az ajtók levételénél, biztonságos helyre fektetéséné

Az első ülések tetőrészét egy bilincszár karjának elforgatásával emelhetjük ki. Műanyag alapú, nagyon könnyű. Ezzel máris a nyitott égbolt alatt autózhatunk. Három csavart kell ajtónként meglazítani, kivenni, majd kiemelni az ajtókat. Egyedül is elbírható, de azért praktikusabb segítséggel. Az elektromos vezetékek egyszerűen széthúzhatók az ajtóknál és elrejthetők műanyag takarók mögé. Ezzel máris totális a szabadságunk, és jövet az élményvezetés a természetben.

Amire vigyázni kell és kötelező. A biztonsági öv feltétlen legyen bekapcsolva, és az utas biztonságérzetéhez a kapaszkodó használata is ajánlott! A közúti közlekedés esetén, amíg a terepre érünk kifejezett óvatosságot igényel az autózás.  Vegyünk olyan ruhát, amit nem sajnálunk, mert a külső tényezők, a víz, a sár, a por az közvetlen éri az utazót. Az élmény azonban minden kényelmetlenséget kárpótol. Ha végeztünk a takarítás több munkát igényel, mert amivel kint találkoztunk, abból ilyenkor belülre is jut ez-az. Az ajtók, a tető visszahelyezése bő negyedóra, és itt különösen jól jön a segítség.

A szilvásváradi rövid terepezésem során a földes utat átszelő Szilvás patakon könnyedén átlendült az autó. Az erdei utakon bármilyen állagú talajon remekül helytállt a Wrangler, pedig nem terepgumikkal közlekedtem, igaz a terepfokozatot használtam, ami ilyenkor természetes. Összességében a szabadságérzet jeepes változata leírhatatlan. Át kell élni, a képek pedig önmagukért beszélnek. Ha teheti, próbálja ki, mert az élmény fantasztikus!

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés