A legjobb összkerékhajtású (WWCOTY)

 

A legjobb összkerékhajtású (WWCOTY)

A Jeep® Wrangler 4xe plug-in hibrid modellt választotta meg az év legjobb összkerékhajtású járművének a 2022-es Világ Év Női Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) ötvenhat tagú zsűrije.

A 40 ország képviselőiből álló zsűri nagyra értékelte a Wrangler 4xe fenntartható, környezetbarát szemléletét. A Jeep Wrangler 4xe a Jeep közel 80 éve utolérhetetlen terepalkalmasságának természetes evolúciója. A Wrangler 4xe 380 lóerős motorteljesítményt kínál, a mindennapi ingázás során akár 50 kilométert képes tisztán elektromos üzemben megtenni, ugyanakkor vezetőjének nem kell a hatótávolság miatt aggódnia. A Jeep 4xe típusai vadonatúj szintet képviselnek a takarékosság, a környezettudatosság, a menetteljesítmények, a szabadidős felhasználás, valamint a közúti és terepalkalmasság terén.


Az innovatív Jeep® Wrangler 4xe plug-in hibrid modellt választotta meg az év legjobb összkerékhajtású járművének a 2022-es Világ Év Női Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) díj ötvenhat tagú zsűrije. Az öt kontinens negyven országát képviselő zsűri olyan értékek alapján választja ki az egyes kategóriák legkiválóbb típusait, mint a biztonság, a vezethetőség, a komfort, a technológiai tartalom, a dizájn, a takarékosság, a környezeti kompatibilitás, vagy az ár-érték arány. Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett WWCOTY szavazás zsűrije külön kihangsúlyozta az új Wrangler 4xe fenntartható szemléletét.



„A Wrangler 4xe bevezetésével a Jeep márka számos tekintetben hatalmas lépést tett előre, a legfontosabb azonban a környezetvédelmi felelősségvállalás.” – mondta Marta García, a WWCOTY ügyvezető elnöke. „Rendkívül nagyra értékeljük, hogy a piacon fellelhető egyik utolsó, teljes értékű terepjáró a hibridizáció mellett döntött. A Jeep Wrangler 4xe környezetvédelmi kötelezettségvállalása kulcsfontosságú szerepet játszott a Világ Év Női Autója kategóriadíj odaítélésében.”



A Jeep Wrangler 4xe akár 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemben, zéró károsanyag-kibocsátással. Ez tökéletes választássá teszi a mindennapi környezettudatos ingázás során, ugyanakkor a felhasználóknak nem kell aggódniuk a hatótávolság miatt.

Emellett ez a Jeep márka legjobb közúti és terepképességekkel bíró, egyben leginkább környezetbarát modellje, amely csaknem teljesen zajtalanul képes közlekedni terepen, miközben a Jeep Wrangler védjegyének számító nyitott tetős, természetközeli vezetési élményt kínálja.


 
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a WWCOTY zsűrije elismerte azt a hatalmas fejlődést, amelynek égisze alatt a Jeep világszerte villamosítja járműveit, egyre közelebb kerülve zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó célkitűzéséhez.” – mondta Christian Meunier, a Jeep márka vezérigazgatója. „A Világ Év Női Autója díj újfent igazolja, hogy a villamosítás még inkább kihangsúlyozta a Jeep modellek alapvető, meghatározó képességeit. A Jeep Wrangler 4xe a tökéletes példa arra, hogy igenis lehetséges mindenből megkapni a legjobbat: a legendás Jeep terepalkalmassághoz és nyitott tetős élményhez olyan villamosított, környezetbarát csomag társul, amelynek jóvoltából szinte teljes csendben élvezhetjük a természetben töltött időt.”



A Wrangler 4xe hibrid hajtáslánca egy ultramodern 2,0 literes, soros négyhengeres turbómotorból, két villanymotorból, egy nagyfeszültségű akkumulátorcsomagból, valamint egy nyolcfokozatú TorqueFlite automata sebességváltóból áll. A villanymotorok forgatónyomatéka késlekedés nélkül áll a Wrangler 4xe vezetőjének rendelkezésére. A hajtáslánc zökkenőmentes start-stop funkcionalitással teszi még takarékosabbá a belső égésű motor működését.

A Jeep Wrangler történetének legfejlettebb hajtáslánca maximalizálja a hatékonyságot. A 380 lóerős rendszerteljesítményű Jeep Wrangler 4xe kiemelkedő menetdinamikát és mértékadó terepképességeket kínál, az elektromos járművek használatával járó összes előnnyel egyetemben.



A Jeep márka

A 80 évre visszanyúló, legendás hagyatékkal bíró Jeep márka szabadidőjárművei kategóriaelső terepalkalmasságot, minőséget és sokoldalúságot kínálnak azok számára, akik különleges utazási élményekre vágynak. A Jeep márka az élet határtalan élvezetére csábít, modellkínálatának tagjai bármilyen helyzettel képesek magabiztosan, biztonságosan megbirkózni.
A Jeep márka modellkínálatát a Cherokee, a Compass, a Gladiator, a Grand Cherokee, a Grand Cherokee 4xe, a Renegade, valamint a Wrangler és a Wrangler 4xe alkotja. A márka összes 4x4-es modelljéhez elérhető prémium ügyfélhűség és ügyfélkezelési program, a Jeep Wave olyan előnyöket és exkluzív kedvezményeket biztosít tagjai számára, amelyek felülmúlhatatlan, elhivatott támogatást és védelmet szavatolnak a nap 24 órájában.

A Jeep márka legendás terepalkalmasságát az a globális villamosítási kezdeményezés emeli új szintre, amelynek keretében a 4xe válik az új mértékadó összkerékhajtási rendszerré, hozzásegítve a márkát a zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó célkitűzés megvalósításához. 2025-re a Jeep márka összes szabadidőjárműve elérhető lesz villamosított kivitelben.



A Világ Év Női Autója díj

A Világ Év Női Autója (Women's World Car of the Year, WWCOTY) díj az egyetlen olyan autóipari szervezet, amelynek zsűrije kizárólag női szakújságírókból áll. A WWCOTY-t 2009-ben alapította az új-zélandi Sandy Myhre. Ő jelenleg a szervezet tiszteletbeli elnöke, míg az ügyvezető elnöki tisztet Marta García tölti be. A díj célja, hogy felhívják a figyelmet a nőknek az autók világában betöltött szerepére, valamint, hogy megválasszák az év legkiválóbb autómodelljeit.

A szavazás során ugyanazokat a szempontokat mérlegelik, mint bárki, aki új autó vásárlására készül. A kiválasztott autók tehát nem „női autók”, hiszen olyanok nem léteznek. A zsűritagok a szavazás során többek között olyan értékeket vesznek figyelembe, mint a biztonság, a minőség, a vételár, a dizájn, az egyszerű vezethetőség, a különböző előnyök vagy a környezeti hatás.

Forrás: media.stellantis.com/hu

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés