FIMOSZ konferencia Halason

 

FIMOSZ konferencia Halason

A Fiat Márkakereskedők Országos Szövetsége (FIMOSZ) tartott találkozót városunkban, a Kincsem Házban, fontos kérdések megvitatása céljából. Az ország minden részéről érkeztek a márkahálózat tagjainak képviselői. Örömmel láttuk vendégül az érintett Fiat, Fiat Professional és Jeep Márkakereskedések székhelyünkön. A KB Autoteam Kft.-t ügyvezetőnk, Juhász Tibor, Fehér Szilvia cégvezető, Vékony Melinda szalonvezető és Balaskó István szervizvezető képviselték.

A magyarországi Fiat és Jeep márkakereskedések importőrváltás közepette élik mindennapjaikat, miközben az ágazatot számos, a világban tapasztalható negatív gazdasági, gyártói, kereskedelmi és pénzügyi folyamatok terhelik.

A márkahálózat fontos változás előtt áll. Az eddigi gyári, Fiat, Fiat Professional és Jeep importőr helyett egy magántulajdonú csoport, az Emil Frey szervezi tovább a Fiat márkacsalád behozatalát országunkba. Ez merőben új felfogást, a megszokott ügymenettől eltérő adminisztrációt, kereskedői gyakorlatot jelent.

A váltás folyamatában jól jönnek az ilyen találkozók, hiszen a tapasztalatcsere, az esetleges új kereskedői megközelítések ismerete fontos segítség a hálózat tagjainak. A szövetség márkaszerviz, alkatrész, kereskedői és finanszírozási oldalról tartott eszmecserét a tagok kölcsönös tájékoztatásával.

Az ágazat egyébként is terhelt a világban utóbbi években bekövetkezett gazdasági nehézségektől. A Covid járvány, a gyárak leállása, az ellátási láncok szállítási anomáliái együttesen sújtották ezekben az esztendőkben az autókereskedelmet és messze nincs még vége az időszaknak. Ezek jelentős része az ügyfeleket erősen érintette.

Egy új autó megrendelésétől, az ügyfél számára történő átadásig gyakran egy-másfél év is eltelik. Ezt fejelte meg az utóbbi időszak inflációs rátájának drasztikus emelkedése, ami a megállapodott árak helyett új, magasabb árakat eredményezett. Volt hát mit megbeszélni a magyarországi márkahálózat tagságának Kiskunhalason.


 

fimosz_09
fimosz_10
fimosz_11
fimosz_12
fimosz_13
fimosz_14
fimosz_15
fimosz_16
fimosz_17
fimosz_18
fimosz_19
fimosz_20
fimosz_21
fimosz_22
fimosz_23
fimosz_24
fimosz_25
Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés