Vezetési tippek téli időjáráshoz

 

Vezetési tippek téli időjáráshoz

Beköszöntött a hideg idő és leesett az első hó, reggelente az utak jegessé válhatnak. Ezen időszakban még a tapasztalt vezetőknek is fokozattan figyelniük kell a vezetéstechnikára. Balaskó István szervizvezetőnk javaslata téli közlekedésre.

Az óvatos vezetési stílus, a járművek a téli felkészítése segíthet megoldani a kiszámíthatatlan utak leküzdését. Alap a téli gumi használata. Néhány jó tanács, amelyek felkészíthetik Önt és járművét a télreLassabb közlekedés. A legegyszerűbb dolog, amit megtehet, hogy megőrizze biztonságát az úton, ha lassabban közlekedik. Az alacsonyabb sebesség több időt hagyhat arra, hogy reagáljon a körülötte zajló eseményekre.

Növelje a távolságot Ön és más járművek között! Ha növeli a távolságot az Ön járműve és az Ön előtt haladó jármű között, több idő jut a balesetek elkerülésére vagy a váratlan helyzetek megoldására.

Gyakrabban ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását! A drasztikus hőmérséklet csökkenés levegőveszteséget okozhat a gumiabroncsokban. Ügyeljen arra, hogy a gumiabroncsokat a jármű kézikönyvében szereplő megfelelő nyomásra fújja fel. Ezenkívül, rendszeresen ellenőrizze a gumikat. A jeges utak és kátyúk gumiabroncskárosodást okozhatnak.

Indulás előtt ellenőrizze az útvonalat! Tervezze meg a vezetési útvonalat, mielőtt nekivágna az útnak, hogy elkerülhesse a rossz időjárás okozta baleseteket vagy útlezárásokat.

Töltse fel az üzemanyagtartályt teljesen! A legjobb, ha tele tankkal indul el, főleg hosszabb utakra.

Ellenőrizze vagy cserélje ki az ablaktörlő lapátokat!  Az ablaktörlő lapátok kulcsfontosságúak az ablakon való tiszta kilátásra a biztonságos téli közlekedésben. Győződjön meg arról, hogy az ablaktörlő lapátok megfelelően működnek, és hogy feltöltötte az ablaktörlő folyadékot (fagyálló folyadékkal).

Amennyiben autója téli felkészítése még nem történt meg, várjuk autószervizünkben telephelyünkön Kiskunhalason a Keceli út 19-23 szám alatt!

Téli sürgősségi készlet. Javasoljuk, télen tartsa járművében ezeket a tárgyakat:

  • Takaró vagy meleg ruha (csizma, kabát, kesztyű)
  • Húzó, vontató kötelek
  • Lapát és szélvédő jégkaparó
  • Homok
  • Elemes rádió
  • Zseblámpa
  • Egy térkép
  • Nem romlandó élelmiszerek
Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés