Pünkösdi bajnokavatás

 

Pünkösdi bajnokavatás

Ahogy az várható volt, a megyei női kézilabda bajnokság utolsó fordulójában a Kalocsa legyőzése nem jelentett gondot a bajnok aspiráns KB Autoteam SE-nek. A vasárnap délutáni győzelemmel tizenegyedik bajnoki címét szerezte meg a kiskunhalasi együttes. A mérkőzés nem hozott különösebb izgalmat. A Fiat-osok az első perctől kezdve fölényes erejüket igazolva lőtték a gólokat és már a félidőben egész mérkőzésre való találatot értek el, ezzel kiütéses győzelmet szerezve. A bajnoki aranyakat a lányoknak Tomkovics Ákos, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottság elnöke adta át.

Virág Erika (edző KB Autoteam SE): „Nem történt csoda szerencsénkre és nagy fölénnyel nyertük az aranyhoz szükséges utolsó találkozónkat. Ismét bajnokok lettünk, immár tizenegyedszer. Köszönet mindenkinek, különösen a főtámogató KB Autoteam Kft.-nek és mindenkinek, akik hozzátettek ehhez a sikerhez. Jó szezonunk volt néhány bukkanóval, de összességében jól vettük az akadályokat. Nem akarunk feljebb lépni. Szeretjük a kézilabdát, jó a társaság, baráti közösség vagyunk és a legfőbb kohéziós erő a kézilabda szeretete. Ezt szeretnénk folytatni a jövőben is és ha ez bajnoki címmel jár, akkor az plusz öröm.”

Tomkovics Ákos (megyei versenybizottsági elnök): „Az egyik legerősebb bajnokság már évek óta a bács-megyei. Megérdemelten nyerte 11. bajnoki címét a Kiskunhalas. Korábban is meghatározója volt az igen erős megyei kézilabdánknak és bár az idén egészen a szezon végéig kiélezett volt az elsőségért való harc, a mai mérkőzésen hozta az aranyhoz szükséges, elvárt kötelező győzelmet. NB-II-es szintű csapat a halasi és kár, hogy nem kívánnak feljebb lépni, mert ott is megállnák a helyüket.”

KB Autoteam SE - Kalocsai KC 49-16 (29-7).
Kiskunhalas, Horváth István Sportcsarnok 2015. május 24. 16 óra, 59 néző
Mérkőzésvezetők: Kuklis Pál, Mazzag István
Hétméteres: 6/4 - 2/2, figyelmeztetés: 1/3; kiállítás: 0/1
Mérkőzés alakulása: 13.p. 16-2; 25.p.; 24-5; 38.p.; 36-10; 52.p.; 42-15.

Gólszerzők:

KB Autoteam SE: Kardos Csilla 3/1, Mészáros Anita 5, Dudás Katalin 1, Agócs Erika 6, Makai Katalin 12/1, Nagy Marianna 10, Csordás Renáta 5, László Krisztina 3/1, Botka Nóra 4/1.

Kalocsai KC: Bómancz Bianka 4/1, Szűcs Ágnes 1, Alföldi Babett 2, Tóth Gabriella 2, Schuszter Dóra 2, Böde Vanna 2, Bors Ramóna 3/1.

Kovács Iván

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés