Piaggio-k a székesfehérvári városüzemeltetésben

 

Piaggio-k a székesfehérvári városüzemeltetésben

Hétfőn három új Piaggio Porter NP6 típusú haszonjárművet adott át Székesfehérváron a KB Autoteam Piaggio Márkakereskedés a Székesfehérvár Városgondnoksága részére. Az új járműveket, a KB Autoteam szalonvezetője Vékony Melinda adta át a Székesfehérvár Városgondnoksága a létesítményüzemeltetési vezetőnek, Keresztes Gábornak. Az ügylet egyébként egy közbeszerzés útján jött létre.
Utánfutóval szállította le hétfőn a KB Autoteam Piaggio Márkakereskedés annak a mini flottának a harmadik tagját Székesfehérvárra, amely a jövőben az ottani városüzemeltetési cég, a Székesfehérvár Városgondnoksága használ majd. A városgondnokság három darab Piaggio Porter NP6 LP gáz, benzin vegyes hajtású kisteherautó vásárolt a kiskunhalasi kereskedéstől. Az ügylet létrejöttéről az átadást követően Keresztes Gábor (KG), a Székesfehérvár Városgondnoksága létesítményüzemeltetési vezető nyilatkozott.


KG: Pályázat útján jött létre a vásárlás, melynek feltételei között olyan tulajdonságokat vártunk el, amelyek Székesfehérvár Városgondnoksága feladataihoz a legjobban igazodnak. Szerettünk volna olyan gépjárműveket vásárolni, amelyek - amellett, hogy nagy teherbírásúak - legyenek agilis gépjárművek és alternatív meghajtású, amelyik különbözik a dízeltől.


KG: Nekünk városüzemeltetési feladataink vannak, mint például a Székesfehérvár területén kihelyezett szemetesek ürítése. Ezzel a feladattal fognak ezek a gépjárművek foglalkozni. A Piaggio-k szemetestől, szemetesig közlekednek, így általában 50 vagy 100 méterenként meg kell állniuk, amire a dízel üzemű gépjárművek nem igazán alkalmasak és a környezetvédelmi rendszerük tönkre is mehet tőle. Így gyakran keletkezik szervizigény, amit el akartunk kerülni. Így lett a befutó gyakorlatilag Piaggio Porter NP6, ami egy benzines, LPG gáz üzemű gépjármű és pont megfelelt ezeknek a feltételeknek.


KG: Az autón már kisebb változások is történtek. Felmatricáztuk a saját cégünk logójával és  színeivel. Ezen kívül már van, amelyik sárga villogót kapott, mivel munkaautóként előírás is. Ezen kívül még került rá egy szerszám- és eszköztároló doboz is, ami szinte gyárinak tűnik. Így most gyakorlatilag teljesen készen áll az üzemelésre.


KG: És hogyan fogadták az új Piaggio-kat a használók? Természetesen először szkeptikusak voltak vele kapcsolatban, de amint kipróbálták a gyakorlatban megváltozott a véleményük.  Nem kellett  hozzá egy egész munkanap sem, hogy megszeressék azok, akik használják. Most már az a helyzet, hogy a többi kolléga is várja, hogy ők is átülhessenek egy Piaggio-ba. Érezhetően könnyű vele dolgozni. A fordulékonysága miatt sokkal könnyebben elvégezhető  a munka mint mondjuk egy kétszer ekkora járművel, amiket korábban használtunk.


Vékony Melinda (VM) aKB Autoteam Piaggio Márkakereskedés értékesítési vezető örömmel adta át egy virágcsokor és egy üveg Koch bor kíséretében a három Piaggio-t. A KB Autoteam szalonvezetője megosztotta az üzlet létrejöttének körülményeit.



VM: Székesfehérvár Városgondnoksága interneten talált meg bennünket és nagyon izgatott voltam, amikor az összekötőnk annyit mondott, hogy három autóra szeretnének közbeszerzést kiírni. Megmondom őszintén nagy öröm volt, amikor kiderült, hogy sikerült megnyernünk aközbeszerzési pályázatot. A gyártási csúszások miatt sok izgalom volt bennem, de végül, mint a jó mesében minden összejött és ma meghoztuk a harmadik autót is.


VM: És hogy mivel sikerült megnyerni a fehérvári ügyfeleket? Ezek az autók csakis kizárólag városban kerülnek alkalmazásra vagy használatba. A Piaggio-kpedig kimondottan ilyen karbantartási munkákraalkalmasak, mint amit ezekkel végeznek majd a Fehérvár Városgondnoksága munkatársai. Nagyon pici, nagyon rövid távolságokat mennek, megállnak, majd újra indulnak. Az ilyen fajta munkákra dízel üzemű járművek nem igazán alkalmasak. Ezek a Piaggio-k kifejezetten ilyen feladatokra készület. A méretük is ehhez a feladathoz igazodik. Szűkebb tereken jól jön a kisebb mérete és fordulékonysága. Az LPG-benzin vegyes üzemű hajtáskombináció pedig rendkívül előnyös, környezetkímélő és költséghatékony.


VM: Egyébként nagyon jó kezekbe kerültek a Piaggio-k. Most az átadáskor szembesültem vele, hogy az itt lévő autókra már egy plusz tároló rekeszt helyzetek a plató alá, amely úgy beleolvadt az új autókba, hogy észre sem vettem először. A gyakorlatban még biztos több hasznos lehetőségre is rátalálnak az üzemeltetők. A szerviz és garanciális feladatokat ezúttal egy Fehérvárhoz közeli márkaszervizben oldottuk meg az importőr Grandauto segítségével. Mi mást is kívánhatnék az új tulajdonosoknak, mint jó munkát sok-sok balesetmentes kilométert – zárta szavait a KB Autoteam szalonvezetője.

kb_piaggo12
kb_piaggo13
kb_piaggo14
kb_piaggo15
kb_piaggo16
kb_piaggo17
kb_piaggo18
kb_piaggo20
kb_piaggo22
kb_piaggo26
Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés