LPG és CNG gáz beszerelés

 

LPG és CNG gáz beszerelés

A KB Autoteam Kft. megkezdte LPG és CNG készülékek beszerelését benzines járművekbe!



Nem tudni, hol a vége a benzin és a dízel üzemanyag áremelkedésnek, de van egy stabilan alacsony áron kapható alternatív üzemanyagfajta, a GÁZ. A két legelterjedtebb alternatív gázfajta a személy és haszonjárművek üzemeltetésében az LPG és a CNG. Egyes európai országokban - például Olaszországban - évtizedek óta kialakult kultúrája virágzik a járműtulajdonosok körében a gázüzemű autózásnak. Magyarországon az utóbbi években egyre többen teszik le a voksot a gázüzemeltetés mellett.

 

Lovato és Landirenzo márkájú gázszettek elérhetők:

  • Hagyományos karburátoros autókhoz
  • Központi befecskendezéses autókhoz
  • Hengerenkénti befecskendezéses autókhoz

A személyre szabott árainkhoz érdeklődjön munkatársainknál! 

  

Gazdaságos

Az autógáz üzemanyagként való használata a kibocsátás alacsony szintű környezetkímélése mellett az energiahordozók ésszerű felhasználását is jelenti. A világ gázkészlet forrása lényegesen nagyobb lehetőséget nyújt az emberiségnek az olajnál. A hagyományos járműveknél történő alkalmazása egyszerű beavatkozással történik. Az olajtermelés velejárója a kőolajlepárlás, amelynek során 40-%-os arányban melléktermékként keletkezik a pébégáz, ráadásul praktikus energiaforrásként járműüzemeltetésre való használatát sok országban támogatja az állam.

Hazánkban a benzin és a gáz üzemanyagként való felhasználás bekerülési viszonyát tekintve 30-40%-os kiadás megtakarítás valósulhat meg a gázüzem javára. Ehhez jön a gáz használat esetén fennálló 30-40 %-os motorkopás csökkenés, amivel jelentősen nő a motorok üzemélettartama. E kettős előny már középtávon, akár egy éven belül megtérülő ráfordítás.

Biztonságos

A KB Autoteam Kft.-nél a műszaki technológia kidolgozottságának - a gázkészülék beszereléshez képzettséggel és gyakorlattal rendelkező szerelőknek - köszönhetően a gázrendszerek tökéletesen illeszkednek a korszerű személy és haszonjárművek elektronikai és befecskendezéses rendszereihez. A gázüzemű járművekbe beszerelt alkatrészek szigorú gyártásközi és végellenőrzési rendszere teljes biztonságot ad.

A KB Autoteam Kft. kizárólag jól bevált, kipróbált (Lovato, Landirenzo) gázkészülékek beszerelését, karbantartását és szervizelését végzi. A gázkészülékek forgalmazásának kínálatában az abszolút biztonságot nyújtó rendszerek szerepelnek és a szakszerű műszaki ismeretek birtokában lévő szerelők folyamatos továbbképzésekkel fejlesztik gázüzem technológiai tudásukat.

Megbízhatóság, biztonsági garanciák

A gázautók üzemeltetési biztonságáról téves vélekedések, hiedelmek alakultak ki, elsősorban a robbanásveszélyről, amelyek a mai korszerű, nagy szilárdságú anyagok és kidolgozott technológiák alkalmazásával, minden alapot nélkülöznek. A gázautóval összefüggésben balesetet eredményező robbanást, igazoltan csak a hozzá nem értő, házilagos beavatkozás és szakszerűtlenség következtében jegyeztek fel.

A KB Autoteam Kft. által szerelt gázrendszerek minden egyes alkatrésze gyártási vagy behozatali engedéllyel rendelkezik, teljesítik az ENSZ-EGB67 normáit. Tehát az autószervizünkben gázüzemre átalakított személy és haszonjárművek műszaki minősége, az európai szabályokat is teljesítik.

A rendszer kulcsfontosságú berendezése a gáztartály, amelyet minden szempontot figyelembe véve a jármű legvédettebb részén kerül elhelyezésre. A gáztartály anyaga, szilárdsági méretezéseken átesett szívós acél, amely egy esetleges külső behatásnál, ütközésnél jelentős alakváltozásra kész kiszakadás, robbanás nélkül.

A gázrendszer beépítése gáztömören történik, a KB Autoteam Kft. autószervize arról hivatalos igazolást ad. Az átalakításokat végző szakszervizek az utóbbi időszakban komoly tapasztalatot szereztek. A KB Autoteam Kft. kapcsolata állandó a legfelkészültebb gázrendszer beépítő szervizekkel és szakembereink tapasztalatcseréje folyamatos, mindehhez minden szükséges szakműszerrel rendelkezünk ahhoz, hogy a legbiztonságosabban helyezzük el a járművekbe szánt gázkészülék rendszert.

Környezetbarát

A levegő szennyezés az ipari forradalommal és ennek következményeként a közlekedés átalakulásával egyre aggasztóbb, amelynek egyik fő forrása bolygónk hatalmas járműparkja. A környezet megóvásban, a légszennyezés minimalizálásában óriási előnyöket kínál a gáz (LPG, CNG) üzemanyagként történő felhasználása. A gázrendszerrel működő járművek káros anyag kibocsájtása jóval kisebb a klasszikus üzemanyagokhoz viszonyítva.

A Magyarországon forgalomban lévő gázüzemanyagok:

- az LPG, azaz a cseppfolyós gáz (Liquefield Petroleum Gas). Minősége közel azonos a háztartásokban jól ismert palackos pébé gázzal. A minőségi kritériumait az EU-ból átvett MSZ EN 589 szabvány határozza meg.

- a CNG, azaz a sűrített földgáz (Compressed Natural Gas). Minősége azonos a lakossági szolgáltatásban alkalmazott vezetékes gázzal, 200 bar nyomáson.

Az autógázok összevetése a hagyományos üzemanyagokkal

A gázüzemanyagok magas oktánszámuk miatt nem tartalmaznak kopogásgátló adalékanyagokat.

A gáz halmazállapotú hajtóanyag tökéletesen elkeverhető a motorba jutó levegővel.

A legjelentősebb előny, hogy az autógázok egyszerű szénhidrogén vegyületeket tartalmaznak, ellentétben a hagyományos üzemanyagokkal. A cseppfolyósgáz két alkotóeleme a propán (C3H8) és a bután (C4H10). A sűrített földgáz döntő része metán, (CH4) amely a legegyszerűbb szénhidrogén vegyület.

A felsorolt tulajdonságok miatt az autógáz tökéletesebben ég el, mint a hagyományos üzemanyag.

A kipufogógáz kevesebb rákkeltő hatású, policiklikus aromás vegyületet tartalmaz. A nitrogénoxid (NOX) kibocsátás 20-40%-kal, a szénmonoxid (CO) 60-90%-kal, a szénhidrogén (CH) 40-60%-kal kevesebb, mint benzinüzemnél.



További részletekről, a vásárlásról és a beszerelésről érdeklődjön Autószervizünkben!


Elérhetőségünk
KB Autoteam Kft. 6400 Kiskunhalas, Keceli út 19-23.
Hődör Mihály műszaki vezető
Tel./Fax: 06 77 429 395
Mobil: 06 30 518 1392
E-mail: alkatresz@kbautoteam.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés