Látni és látszani 2018

 

Látni és látszani 2018

...a szervizműhelyünkbe szerviz és javítási munkákon lévő gépjárművek ingyenes láthatósági átvizsgálása!

Az Országos Közlekedésbiztonsági Akció a megfelelő látás és láthatóság fontosságára hívja fel a figyelmet annak érdekében, hogy mind biztonságosan közlekedhessünk az utakon. Ezért az országos kampány keretében lehetőség van látásunk és gépjárművünk megfelelő láthatóságának vizsgálatára az akcióban résztvevő optikákban és szervizekben.

A KB Autoteam Kft. is csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen fontosnak tartjuk ügyfeleink biztonságát, így műhelyünkben vállaljuk a szerviz, illetve javítási munkán lévő gépjárművek ingyenes átvizsgálását a „Látni és látszani” tematikája szerint 2018. december 7-ig. Az átvizsgálás során a gépjármű láthatóságára fordítunk kiemelt figyelmet, tehát a világítás állapota, megfelelő beállításai és működése mellett az ablaktörlőket és szélvédőt is ellenőrizzük.


Látni és látszani akció weboldala összegyűjtötte a látás és láthatóság legfontosabb alappiléreit: 

Jól látni

Aki vezetés közben jól lát, az képes egyidejűleg távolra, közelre és oldalra látni! Az autóvezetéshez szükséges döntések és mozdulatok 90 százaléka a látástól függ. Az olyan külső tényezők, mint a sötétség vagy a rossz időjárási viszonyok, rontják a látást.
Mi a megoldás? Ellenőriztesse látását évente legalább egyszer szakemberrel, akkor is, ha úgy gondolja, nincs szüksége látáskorrekcióra.

 

Jól látszani

Rendszeresen ellenőrizze az autót, ezen belül azokat az alkatrészeket, amelyek arra szolgálnak, hogy Ön lásson és látszódjon:

  • Lámpák megfelelő működése: az izzók elhasználódnak, tehát évente többször is ellenőrizni kell őket. Ha egy izzó kiég, túlfeszültséget idéz elő és emiatt a másik izzó is tönkremegy, ezért célszerű a kettőt együtt kicserélni. Mindig legyen izzókészlet az autójában!
  • Fényszórók beállítása : ha a fényszórók rosszul vannak beállítva, ha csak egyetlen fokkal is feljebb hordanak a kelleténél, a szembe jövő gépjármű vezetőit hússzor jobban vakítják! Ha a fényszórók csak egyetlen fokkal is lejjebb hordanak, a világítás hatékonysága huszad részére csökken, ami 30 méteres látáscsökkenést jelent.
  • Fényszórók tisztasága: a szennyezett fényszóró világítási teljesítményének legalább 30 százalékát elveszíti.
  • Szélvédő és ablakok: a különböző külső és belső szennyeződések szürkés réteget képeznek, ami rontja a látásminőséget. A felverődő kavicsok okozta repedések továbbá nemcsak a szabad kilátást akadályozzák, hanem egyéb veszélyforrást is jelenthetnek a gépkocsi utasai számára.

 

Forrás és további információ: https://latnieslatszani.hu/

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés