FIMOSZ értekezlet a Kincsem Házban

 

FIMOSZ értekezlet a Kincsem Házban

Kiskunhalason, a Hirling József Lovaspark VIP épületében tartotta találkozóját csütörtökön a Fiat Márkakereskedők Országos Szövetsége (FIMOSZ). A szakmai gazdasági szervezet, az FCA CEE jármű márkákhoz kötődő magyarországi autókereskedések hálózatát fogja össze. Halasi összejövetelük célja - sok más mellett - az autókereskedelem kihívásaira adandó válaszadások voltak.

Juhász Tibor, a Kiskunhalasi KB Autotem Kft. Fiat, Fiat Professional és Jeep Márkakereskedés ügyvezetője már 12 éve elnöke a szervezetnek. Mint mondta most érkezett el az ideje, hogy városunkban is találkozzon autókereskedő szakmai szervezet tagsága. Fontos, több területen az ügyfeleket is érintő változások közepette működik az ágazat – jelentette ki Juhász Tibor.
Sok kedvezőtlen gazdasági, termelési folyamat sújtja az ágazatot emelte ki a szervezet elnöke. A fogyasztókat leginkább a termékhiány, a hosszú várakozás és az árak drasztikus növekedése feszélyezi. Kereskedői oldalról pedig a kérdést megoldandó feladatok jelentenek kihívásokat. A kereskedők elégedett ügyfeleket szeretnének, de az akadozó termelés, termékhiány ezt nehezíti. Az uniós szabályzás változása is átalakításokat kíván. Mint mondta most nincsenek biztos receptek, de egymást meghallgatva, tanulságokat szűrhetnek le a FIMOSZ tagjai.

A jelenlévő Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület (ANK) elnöke, Knezsik István úgy fogalmazott, hogy manapság csak bizonytalan jóslatokkal találkozni a termelési láncok megfelelő, kereskedőket, ügyfeleket kielégítő korábbi működésének elrésére vonatkozóan. Addig marad a várakozás mindkét fél részéről és meg kell becsülni azt a termékkínálatot, ami van – hangsúlyozta.

Az is kiderült a megbeszélésen, hogy mivel az új autók értékesítése, vásárlása nehézkesebb, a meglévő autópark karbantartásának, szervizhátterének biztosítása került előtérbe. Ennek az autószervizek nyertesei, mert a hosszabb élettartamú járműpark, gondosabb szervizt igényel. Ugyanakkor a szakemberellátottság nem megfelelő az autószerviz ágazatban idehaza, amin képzéssel és a juttatások emelésével lehet úrrá lenni. Összességében a várható szakmai kihívások megoldásai tették ki a találkozó tanácskozásának elsődleges tematikáját.

PC-DSC_5821fimosz
PC-DSC_5861fimosz
PC-DSC_5819fimosz
PC-DSC_5813fimosz
PC-DSC_5812fimosz
PC-DSC_5857fimosz
PC-DSC_5855fimosz
PC-DSC_5840fimosz
PC-DSC_5838fimosz
PC-DSC_5837fimosz
PC-DSC_5833fimosz
PC-DSC_5832fimosz
PC-DSC_5826fimosz
PC-DSC_5825fimosz
Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés