Fiat Ægea, van új a nap alatt

 

Fiat Ægea, van új a nap alatt

Globális márka globális terméke: a Fiat bemutatja új kompakt szedánját. Az Olaszországban, az FCA formatervezési központjában tervezett, és Törökországban, a Tofaş K+F részlegével együttműködésben fejlesztett modellt a bursai üzemben fogják gyártani, és az EMEA térség több mint negyven országában forgalmazzák majd. Innen kapta a Fiat Ægea projekt nevet, ami elismeréssel adózik Törökország előtt, amely mindig is stratégiai szerepet töltött be a Fiat Chrysler Automobiles csoport életében, ezzel szimbolikus hidat képezve Kelet és Nyugat között.

Az új modell világpremierjének helyszínéül az Isztambuli Autószalont választotta a Fiat, ezzel is megerősítve, hogy a török piac rendkívül fontos szerepet játszik az FCA csoport stratégiájában, illetve tisztelegve azelőtt az 50:50 tulajdonosi arányú vegyes vállalat előtt, amelyet még 1968-ban alapított az akkori Fiat csoport és a Koç Holding.

Nem meglepő, hogy az FCA kiemelt szerepet szán ezen új modelljének, amellyel tovább szeretné erősíteni jelenlétét az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben, illetve megszilárdítani azon vezető szerepét, amelyet a kompakt szedánok törökországi piacán betölt, köszönhetően a modell kiemelkedően tágas belső terének és csomagtartójának, gazdag modellválasztékának, és kompromisszumokat nem ismerő formatervének.
Az új Fiat modell a kényelem, a gazdaságosság és a fejlett technológiai tartalom különleges egységét kínálja. Mindezt utánozhatatlan olasz stílus egészíti ki, ami egy letisztult, hamisítatlan, erőteljes szedán arányaival ruházza fel a kiváló adottságokkal rendelkező gépkocsit.

Az autó Törökországban, a bursai Tofaş üzemben készül. Ez a világ egyik legkiválóbb autóipari gyártólétesítménye, amint arról a World Class Manufacturing (világszínvonalú gyártás) díj arany fokozata is tanúskodik. A típust elsőként, novembertől Törökországban forgalmazzák majd; a későbbiekben az EMEA térség egyéb piacain is megjelenik majd.

 


Folytatás ide kattintva!

Forrás: fiat.hu

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés