E-85 Bioetanol, etanol üzemanyag átalakítók

 

E-85 Bioetanol, etanol üzemanyag átalakítók

E-85-ös (bioetanol) üzemanyag átalakító szolgáltatás

 

E-85 (bioetanol), a környezetbarát üzemanyag

Az E-85-ös, vagy más néven bioetanol, olyan növényialkohol-bázisú üzemanyag, amit már a múlt század első felében forgalmaztak Magyarországon Motalko néven. Átütő sikert azonban a mai napig nem ért el a változékony, egyre dráguló üzemanyag piacon, miközben egyre többet hallani róla, a harmadával kevesebb literenkénti ára miatt. A környezettudatos, megújuló energiaforrások szükségszerű használata és az E-85-ös literenkénti 100 forinttal olcsóbb ára mindazonáltal egyre több járműtulajdonos kíváncsiságát keltette fel, nem indokolatlanul. A KB Autoteam Kft. autószervize április 1-től szolgáltatásai között a bioetanol átalakító készülék forgalmazásával, beszerelésével, beállításával, javításával és karbantartásával is ügyfelei rendelkezésére áll.

Az E-85-ös üzemanyag:

A 85-ös nem oktánszámát kifejező szám, hanem azt jelenti, hogy az összetétele 85%-ban bioetanol és 15% klasszikus motorbenzin egyvelegéből áll. Természetesen ezt a keveréket szabvány szerint állítják össze és a két alapvető összetevőn kívül, több fajta kiegészítőt is tartalmaz, mint például a korrodálást akadályozó adalékanyagot. A bioetanol előírás szerint 70-86 %-ban tartalmaz alkoholt. Az E-85-ös csak a benzin üzemű motorokban alkalmazható és szakszerű méréseket követő, járművenkénti egyedi beállítást igényel. Évente kétszer az őszi-téli és a téli-tavaszi évszakváltásnál célszerű a KB Autoteam Kft. szakszervizében történő beállítás.

Az E-85-ös üzemanyag előnyei:

  • Az üzemanyag közel harmadával kevesebbe kerül
  • Környezetbarát
  • Egyre több benzinkúton kapható (pl: Kiskunhalas, Baja Avia kút)
  • Dinamikusabb menettulajdonságok
  • Az alapanyagot termelő, hazai mezőgazdaság erősödik

 

Az E-85-ös üzemanyag hátrányai:

  • Többletfogyasztás (kb: 20-25%)
  • Hidegen nehezebb indulás
  • A műanyagalapú alkatrészek intenzívebb kopása
  • A bioetanol átalakító készülék

 

A más összetételű E-85-ös üzemanyag az eredendően benzin üzemre kifejlesztett motorba juttatásához szükségszerű változtatásokat igényel. Ezt a cél szolgálja a bioetanol átalakító készülék, amelynek forgalmazását, beszerelését, javítását vállalja a KB Autoteam Kft. felkészült autószervize. Az átalakítót az injektorfejek elé kell kötni, és be kell programozni az autó paramétereihez. A szerkezet működés közben a jármű üzemanyag-levegő keverékét módosítja az E-85-ös 100%-os használatának megfelelően.

PT-E-85 De Luxe (az egyik piacvezető standard átalakító)

Gyári csatlakozós, Teljesen automata, benzin-etanol átalakító készülék, ami a legkorszerűbb digitális technológián alapul 5 év garanciával. Az etanol dúsítási érték mellett a készülék hidegindító rendszerrel van felszerelve, ami hideg időben is gyors és egyszerű indítást biztosít.

  • A készülék ára (bruttó): 39.500 Ft
  • Beszerelés munkadíja (bruttó): 6.900 Ft

A beszerelésről, a használatról, a karbantartásról, az üzemanyag keverési arányok (benzin – E-85-ös keverése) lehetőségeinek részleteiről, kérjük érdeklődjön Kiskunhalason a +36 77 429 395-os telefonszámon!


Tankolási lehetőség
Kiskunhalas, Tinódi u., telefon: +36 77 421-789

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés