Műszaki vizsga

Személyautó és haszonjármű műszaki vizsga, Kiskunhalas 

Személyautó műszaki vizsgáztatás 19.990 FT*

*A személyautó műszaki vizsgáztatási akció ára bruttóban értendő valamint a 3,5 tonnát meg nem haladó haszongépjármű kategóriára is vonatkozik, az akció visszavonásig érvényes!

KB Autoteam Kft., FIAT márkakereskedés és autószerviz 2007. március 1-től végzi Fiat típusú személy és haszongépjárművek első forgalomba helyezés előtti átvizsgálását. Az NKH által meghirdetett és sikeresen elnyert pályázat alapján a KB Autoteam Kft. jogosult lett a saját típusú gépjárművek forgalomba helyezés előtti vizsgálata mellett, a típus független műszaki vizsgáztatás (gépjárművek előzetes gépjármű fenntartói vizsgálati tevékenység) végzésére.

Zöldkártya - környezetvédelmi felülvizsgálat

A környezetvédelmi felülvizsgálat (a korábbi zöldkártya ügyintézés) 2010. január 1-jétől, a jogszabályi változásnak megfelelően a műszaki vizsgálat részét képezi, így a környezetvédelmi és műszaki követelmények megfelelőségének ellenőrzése egy helyszínen egy eljárásban, lényegesen rövidebb idő alatt valósul meg. A környezetvédelmi felülvizsgálathoz ugyanazok az okmányok kellenek, amelyek a műszaki vizsgáztatáshoz szükségesek. 

Klikk a zöldkártya ügyintézés változásaihoz!

Amennyiben járműve forgalomba helyezése 2006. január 1-e előtt valósult meg és nem történt eredetiség, vagy integrált vizsgálat, akkor a műszaki vizsga során kötelezően el kell végeztetni az eredetiség vizsgálatot is.

Autószervizünkben egy technikailag modern felszereléssel rendelkező és jól felkészült csapat várja az érdeklődőket, valamint azokat, akik gépjárművük műszaki vizsgáztatását a lehető leggördülékenyebben szeretnék elvégeztetni.

A műszaki vizsga menete

Az alábbiakban olvashatja tájékoztatónkat a műszaki vizsgáztatás (előzetes gépjármű fenntartói vizsgálati tevékenység) menetéről, néhány hasznos információval:

Előzetes műszaki vizsga átvizsgálás:

Javasoljuk, hogy gépjárművét, a műszaki vizsgáztatást megelőzően átvizsgáltatni szíveskedjen, amelyet megtehet szakszervizünkben. Erre vonatkozó információt kérhet kollégáinktól személyesen, telefonon, írásban és az ajánlatot kérek szerviz menüpont alatt.

A környezetvédelmi mérés (a korábbi zöldkártya igazolólap):

A környezetvédelmi mérés igazolása a forgalmi engedélybe való bejegyzéssel történik:

A gépkocsi bemérése után, amennyiben szükséges a beállításokat elvégzik és a forgalmi engedélybe beírják. (A légszennyezési értékek vonatkozásában, a gyári előírásokban megadott értékeket vesszük figyelembe.)

A környezetvédelmi mérés bejegyzését a közúti forgalomban a rendőrség és a nemzeti közlekedési hatóság, a gépkocsi kipufogógázának szennyezőanyag-tartalmát pedig szintén a nemzeti közlekedési hatóság ellenőrzi.

Ha a közúti forgalomban a gépkocsi nem rendelkezik érvényes környezetvédelmi felülvizsgálatot igazoló bejegyzéssel, a rendőr a forgalmi engedélyt a helyszínen elveheti, illetve a rendszámtáblát érvénytelenítheti.

Bejelentkezés:

Bejelentkezését megteheti személyesen, telefonon, valamint írásban, illetve az online műszaki vizsgára bejelentkezés gombra (jobbra fent) kattintva. Kérjük, hogy a bejelentkezés során munkánk megkönnyítése érdekében:

 • személyes megkeresés esetén a gépjármű forgalmi engedélyét hozza magával
 • telefonos megkeresés esetén tartsa magánál
 • írásos megkeresés esetén az adatokat szíveskedjék megadni (évjárat, típus, törzskönyvvel rendelkezik)
 • online bejelentkezés esetén, pedig az adatlapon található kérdéseket pontosan megválaszolni
 • Írásos megkeresés esetén az ügyfél igényének eleget téve írásos árajánlatot adunk.

Online bejelentkezés esetén kollégánk telefonon veszi fel Önnel a kapcsolatot.

Bejelentkezése során Ön egy válaszlapot fog kapni, amelyben szerepel a gépjármű adata, a vizsgálat lefolytatásának helyszíne és időpontja.

A műszaki vizsgához (előzetes gépjármű fenntartói vizsgálati tevékenységhez) szükséges okmányok:

Magánszemély esetén:

 • Személyi igazolvány
 • Lakcím kártya (ha van)
 • Meghatalmazás (formanyomtatvány itt adjuk ki)
 • Gépjármű forgalmi engedély
 • Érvényes kötelező felelősség biztosítás

 

Jogi személy esetén:

 • Cégkivonat
 • Aláírási címpéldány
 • Meghatalmazás (formanyomtatvány itt adjuk ki)
 • Gépjármű forgalmi engedély
 • Érvényes kötelező felelősség biztosítás

 

Tanúsítás:

Tájékoztatjuk, hogy műszaki vizsgáztatás előtt gépjárműve egy előtanúsításon megy át, majd ezután történik a végleges tanúsítás, ahol gépjárműve alkalmas, alkalmatlan érvényességet kap.

 a./ Előtanúsítás:

A végleges vizsgálat előtt egy előtanúsítást végzünk, amely során a gépjárművét előminősítjük. Amennyiben gépjárműve az előminősítésen alkalmas úgy a végleges tanúsításig telephelyünket nem hagyhatja el.

b./ Műszaki érvényesség kiadása:

A tanúsításon a vizsgabiztos döntése alapján a gépjárműre a vizsgabiztos által meghatározott időtartamra műszaki vizsga érvényességet szabhat meg (ez lehet két hónap, egy év, két év).

c./ Alkalmatlan a gépjármű:

Amennyiben a gépjármű a tanúsításon alkalmatlannak minősül, a tanúsítványon kiadott hibák, és hiányosságok megszüntetése után újból kérheti gépjárműve előzetes gépjármű fenntartói vizsgálatát. Ebben az esetben egy elismervényt kell aláírnia. (melléklet)

A végleges tanúsítást követően a következő teendőket kell tenni:

amennyiben forgalmi engedélye betelt a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott tanúsítvánnyal a területileg illetékes okmányirodában tudja a műszaki vizsga érvényességét rögzíttetni új forgalmi engedély kiadásával egyidejűleg (új forgalmi összege: 6.000,-Ft, érvényesítő címke összege: 585,-)

amennyiben forgalmi engedélye nem telt be, abban az esetben a helyszínen történik az érvényesítő címke beragasztása a forgalmi engedélybe, valamint a rendszámtáblára történő felrakása. 

Forgalomból való kivonás rendőrségi intézkedés esetén:

A rendőrhatóság a járművet a forgalomból a forgalmi engedély érvénytelenítésével, a címke eltávolításával és a kivonás tényének a nyilvántartásban történő rögzítésével vonja ki. A rendőrhatóság a jármű forgalomból történő kivonását hivatalból rendeli el, többek között akkor, ha:

A forgalmi engedély vagy az érvényesítő címke hamis vagy meghamisították

A járművel érvénytelen forgalmi engedéllyel vettek részt a közúti forgalomban, illetve ha a közlekedési hatóság műszaki vizsgára történő berendelésre vonatkozó jogerős határozatában foglaltaknak határidőben nem tettek eleget. Ekkor a forgalomból történő kivonás a jármű műszaki alkalmasságának igazolásáig tart.

Ezekben az esetekben a rendőr a forgalmi engedélyt a helyszínen elveheti, illetve a rendszámtáblát érvénytelenítheti. A rendőr a forgalmi engedély elvételéről átvételi elismervényt ad, amely (ha a jármű közúti forgalomban történő részvétele nem jár közvetlen balesetveszéllyel) a lakóhelyig vagy a telephelyig történő közlekedésre jogosít. 

Jogok:

Biztosítjuk, valamennyi ügyfél hozzáférését a KB Autoteam Kft. által működtetett vizsgálóállomás szolgáltatásaihoz, jogtalan feltételeket nem alkalmazunk, vizsgálóállomásunk diszkrimináció mentesen működik.

A vizsgabiztos és a tanúsítványadó (hatósági ügyintéző) kötelezve van arra, hogy az ügyfelek személyes- és az előzetes gépjármű fenntartói vizsgálati tevékenységben résztvevő gépjármű adatait szigorúan bizalmasan kezelje, azt más személynek, személyeknek ne adja ki, az adatokat kizárólag az eljárás lefolytatása érdekében használhatja. Ennek megsértése kártérítést von maga után.

A KB Autoteam Kft. által tanúsítható járműkategóriák környezetvédelmi mérés és műszaki vizsga díjai:

Személygépjármű   M1 19.990 Ft
Tehergépkocsi   =3,5 T N1 22.970 Ft
Könnyű pótkocsi   O1 15.280 Ft
Pótkocsi   =3,5 T O2 15.280 Ft
Oldalkocsi nélküli motorkerékpár   L3 8.239 Ft
Oldalkocsis motorkerékpár   L4 9.510 Ft

 
Áraink az áfát tartalmazzák.

A műszaki vizsgához szükséges meghatalmazás:

Letöltés 

Munkatársaink

Bankós Lóránthatósági ügyintéző

Petrovics Andráshatósági ügyintéző


(77) 429 395

Hírlevél Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.