Pályázat - Komplex energetikai fejlesztés

A KB AUTOTEAM Kft. 1997-es megalapítása óta a folyamatos fejlődés és fejlesztés jegyében végzi tevékenységét. Célunk, hogy a cég működése ügyfeleink és dolgozóink számára is a lehető legoptimálisabb környezetben történjen. Ennek érdekében a cég székhelyén, a Keceli út 19-23. szám alatti, márkakereskedés és szervizként szolgáló ingatlanon, illetve a Szabadkai út 33. szám alatti, karosszéria- és fényezőműhelyként működő telephelyen is komplex energetikai felújítás valósul meg.

A projekt keretében többek között hőszigetelési munkák és nyílászáró cserék végrehajtása, energiatakarékos fűtési és hűtési rendszerek kiépítése, a világítás korszerűsítése és napelemek telepítése történik, támogatva az energiahatékony működést és a környezetterhelés csökkentését.

A fejlesztések hozzásegítik a KB AUTOTEAM Kft-t a versenyképesebb tevékenységhez a hatékonyabb és gazdaságosabb működés, illetve az ügyfelek számára nyújtott szolgálatások színvonalának maximalizálása által.

 

Fotódokumentáció

Fényforrások, lámpatestek cseréje - Keceli út


Fűtés korszerűsítése - Szabadkai út


Homlokzatszigetelés - Keceli út


Homlokzatszigetelés - Szabadkai út


Hűtés, fűtés korszerűsítése, hőszivattyú - Keceli út


Napelemes rendszer - Keceli út


Napelemes rendszer - Szabadkai út


Nyílászárók korszerűsítése - Keceli út


Nyílászárók korszerűsítése - Szabadkai út

 

A projekt fizikai befejezésének napja: 2019.10.31

A felújítás keretében a Keceli úti autószalonban és a Szabadkai úti karosszéria és fényezőműhelyben egyaránt átalakításra kerültek a belső területek. A fűtési és hűtési rendszerek elkészültek, melynek keretében – a szintén újonnan kialakított álmennyezet felett – csővezeték-hálózat segítségével korszerű fan-coil berendezések lettek beépítve.

A hőközpontot egy energiatakarékos kondenzációs kazán üzemelteti, a fűtési körök keringtetését pedig frekvenciaváltós, elektronikusan szabályozott és vezérelt keringtető szivattyúk biztosítják. A fűtési rendszer kiépítésével párhuzamosan a fokozott légzárású, kiváló hőszigetelési értékekkel rendelkező, háromrétegű üvegezéssel ellátott műanyag nyílászárók lettek beépítve. A szerviz- és műhelyhelyiségek, illetve az autómosó és a műszaki vizsgasor bejárataiként az energetikai követelményeknek megfelelő, hőszigetelt, szekcionált ipari kapuk lettek elhelyezve.

Az épületek külső hőszigetelése, a homlokzati szigetelések elhelyezése és ezek nemesvakolattal való színezése is megtörtént. A födém szigetelése szintén elengedhetetlen volt, melyet az épület kialakítása miatt az álmennyezet feletti szigetelés elhelyezésével lehetett megvalósítani. A szigetelés gipszkarton álmennyezettel lett elfedve, amelybe energiatakarékos led világítás került.

Mindkét épület tetőszerkezetére napelemek és a hozzájuk tartozó inverterek lettek telepítve, melyek biztosítják az épületek megújuló forrásból történő energiaellátását. A napelemek a hűtési rendszer kulcsfontosságú berendezésének, a hőszivattyúnak is fedezik a villamos energia igényét.

 


Hírlevél Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.