Rangadót nyertünk

 

Rangadót nyertünk

Az érdeklődés olyan nagy volt a KB Autoteam SE – Vadkerti TE mérkőzésen vasárnap délután, hogy a Horváth István Sportcsarnok belső parkolójában már nem lehetett helyet találni autóval. Izgalmas, rangadóhoz méltó játékot hozott a megyei női kézilabda bajnokság tavaszi második fordulója, amelyben a szépszámú közönség a magasabb osztályban is helyét megálló csapatokat láthatott a pályán. Az első játékrészt döntetlen állásnál (10-10) fejezték be a lányok, aztán a fordulás után fáradni látszott a vendég Vadkert és az utolsó negyedórában Halas már biztosan tartotta itthon a két pontot. KB Autoteam SE - Soltvadkerti TE 20–15 (10-10)

Az első félidő első felében szinte alig esett gól. Keményen, határozottan húztak egymás előtt védekező falat a csapatok és kapus bravúrok is nehezítették a gólszerzést. A hazai csapat 1-2 góllal vezetett, de az energikus Vadkert folyamatosan zárkózott, sőt a félidőre kiegyenlítettek. A második játékrészben aztán beállt játszani Virág Erika edző. Ettől úgy tűnt mintha higgadtabbá váltak volna a KB Autoteam SE játékosai. Szép lassan elszakadtak a Vadkerttől a KB-s lányok a szélekről, beállásokból és hétméteresekből szerzett találatokkal.

Az utolsó negyedórában biztonsági játékkal tartották a különbséget és megérdemelten nyertek. Ezzel nagyot léptek előre Virágék, hiszen a bajnokságot vezető vendégeket utolérték pontszámban és az egymás elleni eredmény is (egy döntetlen és egy győzelem) a végelszámolásnál Halas felé billenti a mérleget. Ehhez persze még jó pár győzelem kell, mondta Virág Erika edző a találkozó végén.

Virág Erika (edző, KB Autoteam SE): „Nagyon izgalmas mérkőzés volt. Bejött, amire számítottunk. Erőszakos, gyors, kemény játékot játszott a Vadkert. Az első félidőben bizony nagyon nehéz volt tartani az előnyt, nem is bírtuk a végén. Aztán kérték a lányok, hogy álljak be a második félidőben. Megmondom őszintén nem sokat tettem, még egy gól is kaptunk rólam, de úgy látszik a pályán létem megnyugtatta a csapatot és szervezettebb, taktikusabb lett a játékunk. Köszönet Katkó Andreának, aki eközben a kispadon átvette vezénylést. Ez egy fontos lépcsőfok volt a végső siker felé, de még jön a Bácsbokod, megyünk Kecskemértre és Majsát se hagyjuk ki a nehéz ellenfelek sorából! Mindenestre most és a csapat is nagyon boldog.”

A Soltvadkerti TE edzője Takács Bernadett nem kívánt nyilatkozni.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

KB Autoteam SE - Soltvadkerti TE 20–15 (10-10)
Kiskunhalas, Horváth István Sportcsarnok, 2016. február 28. 16 óra, 100 néző
Mérkőzésvezetők: Kiss Zoltán, Papp Tibor
Hétméteres: 5/4; 4/4; figyelmeztetés: 3/2; kiállítás: 3/6

Mérkőzés alakulása: 15.p. 5-3; 25.p. 10-8; 45.p. 13-12; 51.p. 16-12; 57.p. 19-13.
 
Gólszerzők:
 
KB Autoteam SE: Nagy Marianna 10/2, Csehó Kovács Nikolett 1, Csősz Szilvia 3/3, Mészáros Anita Rózsa 2, Csordás Renáta 2, Makai Katalin 1, Baksa Nikolett 1.

Soltvadkerti TE: B. Kiss Eszter 5/4, Korsós Alexandra 1, Lőrincz Réka 2, Schmélné Eifert Edit 2, Varga Márta 1, Egédi Adrienn 4.

Következő mérkőzés 2016. március 6-án, 16 órai kezdettel lesz a Horvát István Sportcsarnokban: KB Autoteam SE – Jánoshalmi NKSZSE.

Kép-szöveg: Kovács Iván

Hírlevél

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről, aktuális akciókról a KB Autoteam hírleveiből.

Feliratkozás
Online bejelentkezés